Menu Restauracja Aquarius Kraków
MENU
PRZYSTAWKI
Tatar z Polskiej polędwicy wołowej
ogórek kiszony, grzyby leśne marynowane, żółtko,musztarda francuska, majonez truflowy, pieczywo
Sezonowa deska serów
pieczywo, miód, konfitura gruszkowa
Grillowany ser góralski z żurawiną
poznaj smak małopolski!
ZUPY
Tradycyjny rosół z 3 mięs
domowy makaron, lubczyk
Polski Żurek na domowym zakwasie
jajko, kiełbasa
Wyjątkowy Polski Żurek na domowym zakwasie
w garnuszku chlebowym
jajko, kiełbasa, podawany w chlebie z rzemieślniczej piekarni
Krem pomidorowy
z pesto bazyliowym i grzanką ziołową
Zupa dnia!
zapytaj obsługę o dzisiejszą zupę dnia
DANIA MIĘSNE
Tradycyjny kotlet schabowy
ziemniaki opiekane w ziołach, kapusta zasmażana
Placki ziemniaczane po zbójnicku
z gulaszem wołowym z polską wołowiną
Udko z kaczki confit
kopytka na maśle, modra kapusta, sos demi glace w aromacie suszonej śliwki
Grillowana pierś z kurczaka ze skórą
puree z marchewki, dziki brokuł, sos truflowy
Sałatka a’la Cezar
grillowana mini sałata rzymska, sos cezar, grzanki ziołowe, chipsy z boczku, płatki sera dojrzewającego, grillowana pierś z kurczaka
DANIA BEZMIĘSNE
Placki ziemniaczane
z sosem grzybowym
Sałatka z kozim serem
marynowana gruszka, orzechy włoskie, pieczony burak, pomidorki cherry, sos vinaigrette, domowe grissini, mix sałat
MAKARONY
Makaron tagliatelle z grzybami leśnymi
śmietanka, natka pietruszki, ser dojrzewający
Makaron z szarpaną kaczką
sos demi glace, dynia, tymianek, ser dojrzewający, natka pietruszki
RYBY
Pieczony filet z łososia
soczewica ze szpinakiem, mus z zielonego groszku, sos cytrynowy
Pstrąg z doliny Kluczwody
pieczony w całości, grillowane warzywa, ziemniaki z patelni w ziołach i cytrynie
PIEROGI
Pierogi ruskie 10 szt.
z podsmażaną cebulką i śmietaną
Pierogi z mięsem 10 szt.
okrasa z boczku i cebuli
Micha pierogów na słono 14 szt.
okrasa z boczku i cebuli
Pierogi z jagodami 10 szt.
ze śmietaną
PRZEKĄSKI
Frytki belgijskie
Frytki belgijskie z serem
Frytki z batatów
Koszyczek piwny:
kąski z serem cheedar, paluszki z mozzarelli, serowe kąski z jalapeno, krążki cebulowe, frytki
DESERY
Domowa szarlotka na ciepło
z lodami rzemieślniczymi
Sernik na spodzie z krakersów
solony karmel
Fondant czekoladowy
z lodami rzemieślniczymi i konfiturą wiśniową