Menu Restauracja Aquarius Kraków

MENU

PRZYSTAWKI

Tatar z Polskiej polędwicy wołowej 
ogórek kiszony, grzyby leśne marynowane, żółtko,musztarda francuska, majonez truflowy, pieczywo

Sezonowa deska serów
pieczywo, miód, konfitura gruszkowa

Grillowany ser góralski z żurawiną 
poznaj smak małopolski! 

ZUPY
Tradycyjny rosół z 3 mięs
domowy makaron, lubczyk

Polski Żurek na domowym zakwasie
jajko, kiełbasa

Wyjątkowy Polski Żurek na domowym zakwasie 
w garnuszku chlebowym
jajko, kiełbasa, podawany w chlebie z rzemieślniczej piekarni

Krem pomidorowy
z pesto bazyliowym i grzanką ziołową

Zupa dnia!
zapytaj obsługę o dzisiejszą zupę dnia

DANIA MIĘSNE

Tradycyjny kotlet schabowy
ziemniaki opiekane w ziołach, kapusta zasmażana

Placki ziemniaczane po zbójnicku 
z gulaszem wołowym z polską wołowiną

Udko z kaczki confit
kopytka na maśle, modra kapusta, sos demi glace w aromacie suszonej śliwki

Grillowana pierś z kurczaka ze skórą 
puree z marchewki, dziki brokuł, sos truflowy

Sałatka a’la Cezar
grillowana mini sałata rzymska, sos cezar, grzanki ziołowe, chipsy z boczku, płatki sera dojrzewającego, grillowana pierś z kurczaka 

 

DANIA BEZMIĘSNE

Placki ziemniaczane
z sosem grzybowym 

Sałatka z kozim serem
marynowana gruszka, orzechy włoskie, pieczony burak, pomidorki cherry, sos vinaigrette, domowe grissini, mix sałat

MAKARONY 

Makaron tagliatelle z grzybami leśnymi 
śmietanka, natka pietruszki, ser dojrzewający

Makaron z szarpaną kaczką 
sos demi glace, dynia, tymianek, ser dojrzewający, natka pietruszki 

RYBY 

Pieczony filet z łososia
soczewica ze szpinakiem, mus z zielonego groszku, sos cytrynowy

Pstrąg z doliny Kluczwody
pieczony w całości, grillowane warzywa, ziemniaki z patelni w ziołach i cytrynie

PIEROGI

Pierogi ruskie 10 szt.
z podsmażaną cebulką i śmietaną 

Pierogi z mięsem 10 szt.
okrasa z boczku i cebuli 

Micha pierogów na słono 14 szt. 
okrasa z boczku i cebuli

Pierogi z jagodami 10 szt. 
ze śmietaną

PRZEKĄSKI 

Frytki belgijskie 

Frytki belgijskie z serem

Frytki z batatów 

Koszyczek piwny:
kąski z serem cheedar, paluszki z mozzarelli, serowe kąski z jalapeno, krążki cebulowe, frytki

DESERY

Domowa szarlotka na ciepło 
z lodami rzemieślniczymi

Sernik na spodzie z krakersów 
solony karmel

Fondant czekoladowy
z lodami rzemieślniczymi i konfiturą wiśniową