MENU weselne Zestaw 2

menu2

Zestaw 2

Powitanie Młodej Pary tradycyjnym chlebem i solą.

Powitanie Gości weselnych kieliszkiem wina musującego.

Przystawka (do wyboru jedno danie)

  • Plastry schabu marynowanego w sosie wiśniowym na sałacie
  • Caprese w aromatach bazylii
  • Pieczony pasztet z żurawiną na liściach rukoli z oliwkami
  • Oscypek podhalański w boczku zapiekany z żurawiną

Zupa (do wyboru jedno danie)

  • Rosół tradycyjnie przygotowany z makaronem
  • Kremowy żurek podług krakowskiej receptury z jajem
  • Zupa cebulowa serwowana z serem i grzankami czosnkowymi
  • Aksamitny krem brokułowy z prażonymi płatkami migdałów

Danie główne (do wyboru jedno danie)

  • Kotlet schabowy zawijany z boczkiem, podany z ziemniakami z wody i kapustą zasmażaną
  • Rolada wieprzowa faszerowana kapustą z boczkiem przygotowana z kaszą pęczak i burakami na ciepło
  • Roladki z kurczaka faszerowane szpinakiem i suszonymi pomidorami podawane z żółtą fasolką szparagową i ziemniakami z koperkiem
  • Nadziewana pularda po baskijsku z kaszą gryczaną i gotowaną zieloną fasolką podana

Deser (do wyboru jedno danie)

  • Puszysty sernik na tafli sosu czekoladowego
  • Szarlotka pieczona z jabłek sandomierskich z bitą śmietaną
  • Puchar lodowy ze świeżymi owocami
  • Jabłko pieczone w miodzie na tafli karmelowej

Bufet (w całości)

  • Półmiski tradycyjnych wędlin
    • Szynka tradycyjna,
    • Kiełbasa wiejska,
    • Kabanos wieprzowy
  • Półmiski pieczonych mięs
    • schab po krakowsku,
    • karczek marynowany w ziołach,
    • faszerowana rolada z kurczaka

Sosy:

  • tatarski,
  • cumberland,
  • chrzanowy
  • Tymbaliki drobiowe
  • Śledzie w oleju z cebulą, papryką i ogórkiem
  • Śledzie marynowane podane po krakowsku z cebulą i jabłkiem w śmietanie

Sałatki ( dwie do wyboru):

  • Jarzynowa,
  • Z grillowanym kurczakiem i jarzynami,
  • Porowa z groszkiem i kukurydzą,
  • Grecka
  • Rukola z pomidorami i pomarańczą skropiona oliwą i octem balsamicznym

Bufet słodki:

  • ciasteczka w papilotach między innymi: sernik, orzechowiec, szarlotka
  • Patery z owocami
  • Pieczywo

Drugie danie ciepłe (do wyboru jedno danie)

  • Kotlet de volaille z frytkami i zestawem surówek
  • Cukinia faszerowana kurczakiem i ryżem w sosie tzatziki
  • Szaszłyk drobiowy przeplatany boczkiem, cebulą, papryką i pieczarką z ryżem i sałatką

Trzecie danie ciepłe (do wyboru jedno danie)

  • Paprykarz wieprzowy
  • Barszcz czerwony z paluchem kminkowym z ciasta francuskiego
  • Żur z białą kiełbasą

Napoje (bez limitu)

  • Kawa
  • Herbata
  • Woda mineralna
  • Soki owocowe

Cena: 209 zł. od osoby


e-mail i telefon

e-mail: info@aquariuskrakow.pl

tel.: +48 12 427 20 03

       +48 505 102 644

Zobacz SZCZEGÓŁY LOKALIZACJI

Restauracja AQUARIUS
z Mostu Dębnickiego nad Wisłą

1

POLECAMY!

nimfa5

PRZYSTAŃ WAWEL
(przy Moście Grunwaldzkim)

W ofercie:
Rejsy do Tyńca, po Krakowie i specjalne.

Zapraszamy serdecznie:
www.statekkrakow.com kup bilet przez internet www.e-statek.pl

 

My na Facebooku

Zapraszamy do odwiedzenia naszefo FB

Przechwytywanie

https://www.facebook.com/statek.aquarius

Restauracja w Krakowie. AQUARIUS. Pod Wawelem, na Wiśle

Kraków to tajemnicze, magiczne miasto. Historia zastygła w zabytkach, ożywiona w ludziach.
W Krakowie można zobaczyć, posłuchać, zjeść, popływać, pospacerować i odpocząć.

Kraków jest zarówno celem samym w sobie jak i "miastem po drodze" przejeżdżających tranzytem w góry.
Dla jednych i drugich nasze piękne miasto ma dużo do zaoferowania. Dla dzieci, młodych i nieco starszych.

nimfa2

Restauracja pod Wawelem, w Krakowie, na Wiśle

 

Oferta restauracyjna
(wesela, imprezy firmowe, urodziny itp.)
+ oferta rejsów po Wiśle w Krakowie i do Tyńca kilkoma statkami

IMG 2783