Bufet z przekąskami

Propozycja na bufet z przekąskami
( proposal for the buffet table )

60 zł/os.
  • koreczki serowo-winogronowe
    (appetizers served on cocktail sticks )
  • śliwka w boczku
    ( plum served in bacon )
  • pieczarka marynowana z kabanosem
    ( marinated champignon with dry smoked sausage )
  • tarta porowa
    ( leek flan )
  • tarta pieczarkowa
    ( champignon flan )
  • tarta cebulowa z boczkiem
    ( onion flan with bacon )
  • roast beef z musztardą na grzance
    ( roasted beef slice with mustard served on crouton )
  • ciasteczka słone francuskie z wątróbką
    ( salty french cookies with liver )
  • ciasteczka słone francuskie ze szpinakiem
    ( salty french cookies with spinach )
  • ciasteczka francuskie z brzoskwinią
    ( french cookies with peach )
  • volaventy z musem łososiowym
    ( voulavents with salmon mousse )

Propozycja dań do zimnej płyty
( course proposal to the cold bufet )

Cena 78 zł./os.
  • Półmiski tradycyjnych wędlin
    ( dishes of traditionally prepared cured meats )
    • (Szynka tradycyjna, kiełbasa wiejska, kabanos wieprzowy)
      ( traditional ham, country sousage , dry smoked pork sausage )
  • Półmiski pieczonych mięs
    ( dishes of roasted meats )
    • (schab po krakowsku, karczek marynowany w ziołach,faszerowana rolada z kurczaka)
      ( crocow – style loin, neck marinated in herbs, stuffed chicken roll )
  • galantyna schabowa
    ( galantine loin )
  • Sosy: tatarski, cumberland
    ( sauces : tartar, cumberland )
  • Deski serów
    ( cheese platers )
  • Voulavent z musem krewetkowym
    ( voulavents with shrimps mousse )
  • Voulavent z kawiorem
    ( voulavents with caviar )
  • Voulavent z musem łososiowym
    ( voulavents with salmon mousse )
  • Tymbaliki drobiowe
    ( poultry timbales )
  • Warzywa marynowane w occie
    ( vegetables marinated in vinegar )
  • Jajka faszerowane musem łososiowym
    ( eggs stuffed salmon mousse )
  • Jajka faszerowane musem serowo-chrzanowym
    ( eggs stuffed cheese-horseradish mousse )
  • Sałatka grecka
    ( greek salad )
  • Sałatka z oscypkiem i świeżymi jarzynami skropionymi oliwą
    ( sheep’s cheese salad with fresh greens oil poured )
  • Bufet słodki (ciasteczka bankietowe)
    ( sweet buffet – buffet cookies )
  • Pieczywo
    ( bread )
  • Patery owoców
    ( dishes of fruits )

Tagi

My na Facebooku

Zapraszamy do odwiedzenia naszefo FB

Przechwytywanie

https://www.facebook.com/statek.aquarius

Restauracja w Krakowie. AQUARIUS. Pod Wawelem, na Wiśle

Kraków to tajemnicze, magiczne miasto. Historia zastygła w zabytkach, ożywiona w ludziach.
W Krakowie można zobaczyć, posłuchać, zjeść, popływać, pospacerować i odpocząć.

Kraków jest zarówno celem samym w sobie jak i "miastem po drodze" przejeżdżających tranzytem w góry.
Dla jednych i drugich nasze piękne miasto ma dużo do zaoferowania. Dla dzieci, młodych i nieco starszych.

nimfa2

Restauracja pod Wawelem, w Krakowie, na Wiśle

 

Oferta restauracyjna
(wesela, imprezy firmowe, urodziny itp.)
+ oferta rejsów po Wiśle w Krakowie i do Tyńca kilkoma statkami

IMG 2783